Virkistys­toiminta

Lahjoita lapsille

”KIVAA TEKEMISTÄ SAIRAALA-ARJEN VASTAPAINOKSI” -PROJEKTI 2018-2019

Kun lapsi sairastuu, joutuu koko perhe usein koville. On paljon tunteita ja kysymyksiä, ja silloin perhettä auttaa, kun tapaa muita samassa tilanteessa olevia.

Kaksivuotisessa projektissamme tarjotaan vertais- ja virkistystoiminnan muotoja, joissa on mahdollisuus päästä hetkeksi pois sairaalasta, toiseen toimintaympäristöön. Toimintaa voidaan projektin aikana kehittää ja suunnata osallistujien toiveen mukaan. Yhteinen tavoite kaikille ryhmille on, että ne tarjoavat ”kivaa tekemistä”, joka nopeuttaa paranemista, parantaa tilanteen hallintaa ja edesauttaa pienten/nuorten potilaiden ja heidän perheidensä voimavarojen kasvua.

Toiminnan tavoitteena on kehittää yhdessä Taysin lasten ja nuorten tulosalueen potilaiden ja heidän läheistensä sekä vastasyntyneiden teho-osaston vauvojen vanhempien kanssa vertais- ja virkistystoiminnan muotoja, jotka hyödyttävät mahdollisimman pitkään tai toistuvasti sairaalassa olevia lapsia ja nuoria.

Projektissa ei kehitetä toimintaa yksittäisen sairauden tai potilasryhmän tarpeisiin, vaan yhteisenä nimittäjänä on lapsen pitkä tai toistuva sairaalassaolo.

Projektirahoitus: Stea

Yhteistyökumppanit: Ahjolan Setlementti ry, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto sekä Lasten ja nuorten sairaala Tampereelle ry

Tulossa syksyllä 2019: Liikuntaryhmä nuorille

Kiinnostaisiko Sua lähteä kokeilemaan eri urheilulajeja mukavassa seurassa?

Olemme kokoamassa ryhmää 13-16 -vuotiaille nuorille. Ryhmä alkaa syyskuussa ja kokoontuu ilta-aikaan, tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Pääset tutustumaan eri liikuntalajeihin. Voit tulla juuri sellaisena kuin olet ja napata vaikka kaverin mukaan. Ryhmään osallistuminen edellyttää sitoutumista viiteen kertaan.

Ryhmän ohjelma mietitään juuri Sun tarpeidesi mukaan, joten ilmoitathan meille, jos Sinulla on liikuntarajoituksia.

Tarjolla

  • rentoa meininkiä
  • liikunnan iloa
  • hyvää seuraa

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Sanna Maja, projektityöntekijä/Tampereen Lastenklinikan Tuki ry, sanna.maja@tampereenlastenklinikantuki.fi tai puh. 050 573 0891.