Vuonna 2017 alkanut Raviliiga tuli vuoden vaihteessa päätökseen. Raviliiga Tapparan hevonen Marschall Match ansaitsi projektin aikana radoilta reilut 77 000 euroa, ja kimpan loputtua se myytiin huutokaupassa 81 000 eurolla. Raviliigan sääntöjen mukaan projektin päättyessä puolet hevosen tilillä olevista rahoista, tässä tapauksessa 72 000 euroa, tilitettiin Tapparan valitsemalle kohteelle, Ville Niemisen rahastolle, vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen.

Toisen osan hevosen tuhat omistajaa saivat päättää, lahjoittavatko osuutensa yhteen kimpan edustajiston valitsemista hyväntekeväisyyskohteista vai ottavatko rahan itselleen. Yksi Raviliiga Tapparan hyväntekeväisyyskohteista oli Tampereen Lastenklinikan Tuki ry, jolle lahjoitettiin upeat 16 529 euroa. ”Oli tosi hienoa, että moni halusi lähteä tekemään hyvää yhdessä” kommentoi kimpanvetäjä Taru Silaste. ”Hyväntekeväisyyskohteet valittiin niin, että sieltä löytyisi jokaiselle jotakin. Yhteyttä hevosalaan ei haluttu liikaa painottaa, mutta teimme kuitenkin niin, että lahjoitus Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:lle korvamerkitään Taysin Lasten ja nuorten sairaalan hevosavusteiseen kuntoutukseen.”

Raviliiga Tapparan kotiradalla Teivossa on suunnitteilla ravikoulu, joka tarjoaa erilaisia ajotunteja, kursseja ja elämyksiä. Ravikoulu liittyy uutena osana Taysin Lasten ja nuorten hevostoiminnan kokonaisuuteen.

”Lapsipotilailla on kova tarve erilaisille kuntouttaville ja viihdyttäville toiminnoille, ja hevostoiminta on erityisen suosittua pienten ja vähän isompienkin potilaiden keskuudessa”, kertoo toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemi Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:stä. ”On mukava nähdä, tuleeko myös ravitoiminnasta yksi elementti lisää pienten potilaiden viihtyvyyteen ja kuntoutukseen. Uuden äärellä joka tapauksessa ollaan, kun saadaan näin mittavat resurssit toteuttaa hevostoimintaa”, hän iloitsee.