Nordean Sata-Hämeen alueen neuvottelukunta on valinnut tänä vuonna Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n ”Ihanan tavallinen päivä” -kampanjan kokouspalkkioidensa lahjoituskohteeksi. Lahjoitus on suunnattu uuteen TAYS lasten ja nuorten keskukseen vastasyntyneiden teho-osastolle tulevien himmennettävien ”älylasien” hankintaan. Päätös syntyi yksimielisesti neuvottelukunnan joulukokouksessa, ja lahjoitus päätettiin julkaista viattomien lasten päivänä 28.12.

”Ja lisäksi pankki antaa kokouspalkkioita vastaavan summan lahjoituksena samaan kohteeseen”, kertoo Elina Lampinen-Kinnari, Nordean aluejohtaja. ”Jokainen meistä käsittää, miten tärkeitä ja hauraita ovat elämän ensi hetket”, hän sanoo.

”Olemme myös sopineet, että Nordea liittyy pääsponsoriemme joukkoon ja tukee meitä jatkossakin”, Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n projektipäällikkö Susanna Lohiniemi iloitsee. ”Saa nähdä millaisia tempauksia vielä keksimme”, tuumivat yhteistyökumppanit yhteisymmärryksessä.

Lahjoitus tehdään vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla, jossa sen vastaanottaa osastonhoitaja Maria Sukanen. Sukanen kertoo, että juuri intimiteetin puute ja vanhempien yöpyminen teho-osastolla ovat suurimmat haasteet vanhoissa tiloissa. ”Sen vuoksi uudentyyppiset varusteluratkaisut ovat keräyskohteena äärimmäisen tärkeitä”, hän sanoo. ”On hienoa, että yritykset lähtevät mukaan talkoisiin, ja päiväkin on lahjoitukselle oikein sopiva”, hän hymyilee.

”Keskosten ja tehohoitoa tarvitsevien vastasyntyneiden hoito on kehittynyt valtavin harppauksin viime vuosina”, kertoo Maria Sukanen. ”Ja yhä tärkeämmäksi on havaittu pikkuisen omien vanhempien läheisyys osastolla”, hän valottaa teho-osaston tilannetta. ”Pikkuisimmatkin vauvat kasvavat nopeammin, kun saavat olla paljon ihokosketuksessa äidin kanssa.”