Mille lahjoitan?
Lahjoita lapsille

Lasten ja perheiden viihtyvyys sairaalassa

Oma perhe, kivat ja hyvät hoitajat ja lääkärit, riittävästi leikkimistä, lelut, pelit, kirjat ja unikaveri ovat monelle lapselle ne kaikkein tärkeimmät jutut. Nuorisoikään ehtineillä potilalla yhteys ulkomaailmaan ja kaverit ovat valtavan tärkeitä myös sairaalahoidon aikana.
Hieman hyötyäkin huvin lisäksi saattaa olla monitoimipäätteistä, joita keräämme jokaista uuden lastensairaalan potilasta varten.
Monitoimipäätelaitteella potilas voi turvallisesti pitää yhteyttä kotiin ja kouluun sairaalassaolon aikana. Laitteet näyttävät tablettitietokoneilta, mutta ovat paljon enemmän: Ne ovat tietoturvatussa yhteydessä sairaalan verkon kautta ulkomaailmaan eivätkä häiritse lääkintälaitteiden toimintaa. Webkameran avulla potilas voi seurata vaikka maantiedon tuntia koulussaan ja vilkutella luokkakavereille. Tokihan näillä laitteilla myös pelaaminen ja nettiyhteys onnistuu. Keräys tähän tärkeään kohteeseen on käynnissä juuri nyt.
Kun lapsi sairastuu, joutuu koko perhe usein koville. On paljon tunteita ja kysymyksiä, ja silloin perhettä auttaa, kun tapaa muita samassa tilanteessa olevia. Tampereen Lastenklinikan Tuki ry järjestää myös vertais- ja virkistystoimintaa perheille ja edistää omalta osaltaan perheiden hyvinvointia.

Hoitolaitteet ja uusi teknologia

Lasten hoitolaitteet ovat joskus vähän eri asia kuin aikuisten laitteet. Älylasit olemme jo saaneet kerättyä vastasyntyneiden teho-osastolle, ja tästä avusta lämmin kiitos kaikille lahjoituspotissa mukana olleille! Työmme jatkuu kuitenkin myös muilla lastenosastoilla: Kaikilla lastenosastoilla tarvitaan myös potilasvalvontamonitorit jokaiselle potilaalle. Näistä osa hankitaan lahjoitusten avulla.
Lasten gastroenterologisella osastolla olisi kovasti käyttöä valaistusratkaisulle, jonka valon väritys auttaa lääkäriä erottamaan muutokset pienessä suolistossa. Olisiko tämä Sinun juttusi? Tuletko mukaan tähän hankkeeseen? Uusi teknologia helpottaa sairauden toteamista ja nopeuttaa hoidon aloittamista.

Tutkimus

Taysin uudistamisohjelmassa kootaan kaikki lasten ja nuorten sairauksien hoitoon liittyvä osaaminen saman katon alle. Näin tehostetaan hoitoketjuja ja parannetaan hoidon laatua.

Lasten terveyden tutkimuskeskuksessa on meneillään mm. lasten suolistosairauksien, sydänsairauksien, leukemian ja hengityssairauksien tutkimuksia.