Elvi toi tällä kertaa mukanaan 30 pipoa, 10 sukkaparia, 2 tumput, 2 matolelua ja yhden vauvanpeiton. Nämä kaikki jaetaan lastenosastojen pienille ja vähän isommillekin potilaille. ”Tein vähän eri kokoisia, että myös muut kuin aivan vastasyntyneet saavat”, Elvi hymyilee. Lahjoituksen vastaanottaa kiittäen ylihoitajan sijainen Maria Sukanen, eikä laadukkaiden luomuksien ihastelusta meinaa loppua tulla.

Elvin lapset ja lapsenlapset ovat saaneet jo kukin omat piponsa ja sukkansa, mutta vielä riittää tarmoa: ”Minä kudon aina telkkaria katsellessa. Siinä tulee paljon aikaiseksi”, tämä ahertaja kertoo. ”Nyt kun olen eläkkeellä niin aikaa riittää. Haluan tehdä jotain konkreettista ja olla sillä tavoin hyödyksi toisille, ja nämä pienet valmistuvat nopeasti”, kertoo Elvi. ”Näitä käsitöitä voi hyvällä mielellä antaa eteenpäin. Saajalle tulee hyvä mieli, ja varmaan myös pienen potilaan vanhemmille antaa voimia, kun joku on muistanut ja tehnyt heidän lapselleen jotain ekstraa.”

Itselleen Elvi saa tekemisen ja antamisen ilon. Jo yli 30 vuotta hän on tehnyt hyväntekeväisyyttä monin eri tavoin ja aikoo vielä jatkaa.

Kiitos, Elvi! Pienet potilaat tulevat takuulla iloisiksi!