Jääkiekkojoukkue JälkiHiki Hockey lahjoitti kalenterista saadun tuoton Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:lle. Kyseessä on entisten teekkarien jääkiekkojoukkue, jota on hieman vahvistettu. Myös kalenteri oli sananmukaisesti poikakalenteri: Siinä olivat isät poikineen kuvissa avannossa, nakkikioskilla ja muissa niin suomalaisissa puuhissa. Kalenteri saa varman suosion Taysin lastenklinikassa.
Valokuvaaja Tiina Raatikainen ja joukkuen maalivahti Ville Kivimäki ideoivat yhdessä jääkiekkokalenterin, jonka myynnistä saadut tuotot lahjoitettiin Tampereen Lastenklinikan tuki ry:n kautta Taysin lastenklinikalle.
Hyvän asian vuoksi voi toisinaan joutua menemään oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.

”Olemme puhuneet kalenterin tekemisestä jo monta vuotta. Useimmat joukkueessa ovat perheellisiä, joten Lastenklinikka tuntui luontevimmalta lahjoituskohteelta”, kertoo Ville Kivimäki.
Projektia varten joukkue tarvitsi valokuvaajan. Tiina Raatikainen vaikutti sopivalta, ja suostui työtehtävään, vaikka aluksi ajatus tuntuikin oudolta.
”Totesimme, että kalenteri tehdään huumorin kautta ja omalla tyylillä. Se oli se juttu. Kalenterista tulikin heidän näköisensä”, valokuvaaja Raatikainen hehkuttaa.
Kuvauspaikat valikoituivat kalenterikuukausiin liitettyjen teemojen mukaan.

”Jäähyllekin” pelaajat joutuivat helmikuun kuvassa, kun Raatikainen houkutteli kaksi joukkueen jäsentä avantouintipaikan hyisen veden ääreen.
”Ihanat rohkeat vapaaehtoiset suostuivat kuvaan. Sinne ne vain sinnikkäästi pulahtivat, ja toinen kiipesi vielä avannosta jään reunalle istumaan”, Raatikainen muistelee.
Kivimäen mukaan kuvattavien hymy ei hyytynyt vielä seuraavana päivänäkään.

Komean 3430 euron potin kävivät lahjoittamassa Ville Kivimäki ja Jari Viskari. ISOT KIITOKSET!!